• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Співробітництво школи з Російським центром науки і культури в Києві

Співробітництво школи з Російським центром науки і культури в Києві

2012-05-24

/Files/images/6.jpg

Співробітництво школи з Російським центром науки і культури в Києві

Театр – найкращий засіб пізнати самого себе, засіб зрозуміти, вивчити й сприйняти життя.

Ось уже протягом 5 років у школі працює драматичний гурток "Пурпурові вітрила". Учні 1-11 класів є активними учасниками в усіх заходах гуртка. Це і конкурси, інтелектуальні ігри, зустрічі, екскурсії, виставки.

У 2011–2012 навчальному році гуртківці брали участь у всіх програмах Російського центру науки і культури в м. Києві.

До 200-річчя з дня відкриття Царськосільського ліцею, випускником якого був класик світової літератури, великий поет О. С. Пушкін, у столичному будинку офіцерів відбувся бал на його честь для старшокласників.

На бал Російський центр науки і культури запросив членів гуртка, учнів 10-Е і 10-П класів Карпенко Дарину, Ніколаєва Богдана, Юрчук Вікторію, Мойсюка Максима. Це була перша велика світська подія в їхньому житті. Усе було як за часів Пушкіна – полонез, мазурка, полька, кадриль, котильйон… Для них цей бал став відкриттям самих себе.

До 200-річчя з дня народження В. І. Даля вивчали його творчість, створювали ілюстрації до його творів. Робота Лябах Марини, учениці 9-А класу, визнана найкращою в номінації "Ілюстрації до казок". У номінації "Художнє читання" члени гуртка Тимченко Лаура (4-В клас), Шевчук Софія (3-Б клас) зайняли 2 місце.

Члени драматичного гуртка "Пурпурові вітрила" стали переможцями (1 місце серед 16 команд Києва та Київської області) в номінації "Інсценізація казки". Учнів нагородили дипломами, книгами та квитками до театру. За найкраще виконання ролі був нагороджений Калінін Валерій, учень 7-Б класу.

Молодша група гуртка підготувала інсценізацію уривка казки "Журавель і чапля" В. І. Даля.

У формі оригінальної літературної композиції гуртківці розкрили своє розуміння теми у ювілейному конкурсі "Скажи: которая Татьяна?". Сценарій вирізнявся глибиною змісту і натхненним високоемоційним виконанням. Виконавці головних ролей Карпенко Дарина, учениця 10-П класу і Ніколаєв Богдан, учень 10-Е класу, продемонстрували бездоганне знання пушкінського тексту, відповідність образам, високу акторську майстерність.

7 квітня 2012 року члени гуртка брали участь у воєнно-історичному конкурсі "І вічною пам'яттю дванадцятого року", який був присвячений 200-річчю Вітчизняної війни 1812 року. За втілення образу Дениса Васильовича Давидова найвищий бал у номінації "Генерали 1812-го року" отримав учень 9-А класу Куц Дмитро. Тихонова Діана, учениця 10-Е класу, визнана найкращим гравцем. Команда "Колесо історії" зайняла 2 місце серед 17 команд Києва і Київської області.

До 130-річчя з дня народження Корнія Івановича Чуковського у школі було проведено літературну вікторину. Учні 1-5 класів читали напам'ять уривки з казок, відгадували загадки, впізнавали героїв із творів Чуковського, брали участь в аукціоні. Переможцями конкурсу читань стали: Катричко Ілля (3-А клас), Яковенко Софія (1-А клас), Тимченко Лаура (4-В клас), Бурка Наталія (3-А клас), Осінська Каріна (1-А клас), Ковальчук Максим (1-В клас), Шевчук Софія (3-Б клас), Лук'янова Марія (2-В клас), Лук'янова Софія (2-В клас), Багірова Евгенія (4-А клас).

19 травня 2012 року в Російському центрі науки і культури в Києві відбувся другий бал на честь 10-річчя конкурсної програми "Скажи: которая Татьяна" за романом у віршах О. С. Пушкіна "Євгеній Онєгін".

На Пушкінський бал зібралися фіналісти конкурсу – леді та джентельмени, одягнені за всіма класичними бальними канонами ХІХ ст.: вишукані вечірні сукні, фраки та смокінги.

Серед учасниць балу, які ризикували спробувати себе в образі пушкінського ідеалу Тетяни була і Карпенко Дарина, учениця 10-П класу нашої школи.

"Бал мене вразив. Все було дуже красиво та яскраво", – поділилась своїми враженнями Дарина Карпенко.

Кульмінацією вечора стала танцювальна програма.

В конкурсі приймали участь школярі з 15 навчальних закладів Києва та Київської області.

Зараз гуртківці готуються до ювілейної програми, яка відбудеться в жовтні 2012 року.

Заняття в театрі дисциплінують, виробляють почуття відповідальності перед партнерами та глядачами, прищеплюють почуття колективізму, любов до праці.

Марія Іванівна Хвостик –

учитель російської мови,

керівник гуртка "Пурпурові вітрила"

Ірпінської СЗШ №2

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi