• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • фестиваль FIRST LEGO League для команди «DINAMIT»

фестиваль FIRST LEGO League для команди «DINAMIT»

2017-03-13

/Files/images/059FLL1.jpg

2017 рік – рік відкриттів для учнів та вчителів Ірпінської СЗОШ №2. Цікаві зустрічі, нові друзі, корисні проекти – все це завжди поруч з нами. Хочеться розповісти про один з таких проектів. Це міжнародна програма–конкурс FIRST LEGO League (FLL), місія якої показати учням та вчителям, що світ науки та технологій є неймовірно цікавим та захоплюючим! Міжнародна програма складена таким чином, щоб учні могли весело навчатись, отримуючи задоволення під час занять наукою та технікою.

На початку листопада серед 130 шкіл, ми ввійшли в десятку тих, хто отримав гранд на придбання необхідних матеріалів. І закипіла робота. Перед командою і тренерами постало нелегке завдання:

· Вивчити тему Сезону та обрати 1 проблему для дослідження;

· Дослідити обрану проблему та придумати, як її вирішити;

· Зробити презентацію свого інноваційного рішення (Проекту);

· Збудувати робота на базі набору LEGO Mindstorms EV3/NXT;

· Запрограмувати його для виконання місій на спеціальному полі.

В сезоні 2016-2017 більш ніж 28000 команд дітей віком від 9 до 16 років з понад 80 країн світу долучилися до теми “Пліч-о-пліч з Тваринами”.

Ідей для дослідження було безліч. Найважливішою для нашої команди стала проблема безпритульних тварин в нашому регіоні. Ми дослідили досвід інших країн, законодавчу базу України, можливості допомагати друзям нашим меншим нашого регіону. Кожен з учасників команди «DINAMIT» (10 учнів) зробили свій важливий внесок.

11-12 березня сотні дітей, їх наставників, батьків, друзів зібралися в Українському домі, для участі в фестивалі «ROBOfirst – більше ніж роботи!»

На фестивалі команди FIRST LEGO League (діти 9-16 років) протягом двох днів представляли розробки Проектів, створені в сезоні "Пліч-о-пліч з Тваринами", своїх роботів та унікальний командний дух. Вони відвідали 3 суддівських кімнати (Проект, Основні Цінності, Дизайн робота), спілкувались з відвідувачами та суддями на своїх виставкових стендах, а також брали участь матчах Гри роботів.

Наша команда "DINAMIT" працювала над глобальною проблемою "БЕЗХАТНІХ СОБАК ТА КОТІВ ПРИЇРПІННЯ".

Цей захід запам'ятався всім шаленими емоціями, яскравими враженнями, відкриттями, спілкуванням, веселощами та дружбою! Адже 54 команди учасників з усіх кінців України FIRST LEGO League 11-12 березня заряджали одне одного та всіх відвідувачів своєю самобутністю та командною взаємодією!

Також хочеться згадати і подякувати Ірині Мирті та її команді. Ірина очолює громадську організацію "Центр захисту тварин", яка діє на території Ірпінсього регіону і покликана допомогати тваринам та їх господарям. (https://www.facebook.com/animal.protection.centre/) Саме зустріч з ними (з чудовим песиком Вєньою) додала нашій команді впевненості, згуртованості, ініціативності, відповідальності.

А особисто від себе, як тренера, хочеться подякувати всій команді: Дмитро Шістка, Іван Вагнер, Іван Мельниченко, Ярослав Прокапюк, Микита Михайленко, Вадим Гаврилюк, Ернест Михальчук, Стас Малецький, Олександра Литвин, Юлія Муравйова, які за короткий період змогли стати командою, а на фестивалі показали всі гарні якості нашої школи. Та моєму напарнику – Руслану Петровичу Андрієвському, який навчив і дітей і робота виконувати складні, але важливі місії проекту.

Тетяна Олександрівна Панчук,

Тренер команди FIRST LEGO League «DINAMIT»

/Files/images/20170311_090222.jpg/Files/images/DSCN7888.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi