Демократія в дії

2018-04-23

/Files/images/демократія.jpg

Сьогодні наша школа, яка є обласним опорним закладом освіти з проблеми «Реалізація принципів демократії у ЗНЗ», приймала шановних гостей, адже ми завжди готові ділитися власним досвідом, доробками та напрацюваннями у цій та інших темах зі шкільного життя. Учасниками семінару «Формування громадянських компетентностей у майбутніх учителів початкової школи» в рамках швейцарсько-українського проекту «Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU» було відвідано 4 уроки з тематики «Формування демократичних цінностей в шкільній практиці. ОДГ/ОПЛ в дії».

Гостей зустрічали:
• учні 3-А класу, що працюють за програмами НПП «Інтелект України», та вчитель Кармазіна Оксана Миколаївна, що представили урок курсу «Навчаємось разом» по темі «Відповідальність: я – за екологію, моя школа також! (Альтернативні джерела енергії)»
• учні 3-Б класу та вчитель Литвин Леся Володимирівна, що представили інтегрований урок літературного читання та курсу «Я у світі» «Батьківщина – рідний край!»;
• учні 4-А класу, що працюють за програмами НПП «Інтелект України», та вчитель Ошкало Світлана Михайлівна, що представили урок курсу «Людина і світ» з теми «Україна – європейська держава»;
• учні 4-В класу та вчитель Петренко Ірина Віталіївна, що представили інтегрований урок курсу «Я у світі. Основи здоров’я» з теми «Я – людина (унікальність, творчість, повага до інших і до себе)».
Сподіваємось, що нашим гостям - учасникам семінару сподобалась робота
маленьких демократів та їх наставників. Адже сьогодні школа живе як мікроспільнота, де всі суб’єкти навчально-виховного процесу є громадянами, знають свої права та здатні ефективно їх реалізувати, вчаться керувати власним життям, критично мислити, здобувати знання для розв’язання проблем, будувати відносини, брати на себе відповідальність, розвивати навички, які необхідні для життя у демократичному суспільстві. Ми завжди рухаємось вперед та беремо з собою тих, кому по дорозі з нами! Приєднуйтесь!
Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi